Laat jongeren hun natuurlijke de talenten ontdekken met HBM & Reflact© Young.

HBM & Reflact© Young

“Wat wil je later worden?”, wie kreeg die vraag als kind niet? Op de basisschool lijkt de tijd voor het maken van keuzes nog ver weg. Maar op de middelbare school moet je al keuzes gaan maken die richting geven aan je toekomst. En dat is niet makkelijk, want waar baseer je als jongere je keuzes op? Met HBM & Reflact© Young help je als jongerencoach of -consultant jongeren bij het ontdekken van hun natuurlijke talenten. Je leert de begeleider te zijn die voor een jongere op het juiste moment het positieve verschil kan maken.

 • Locatie Heidestein 7, 3971 ND Driebergen-Rijsenburg
 • Investering € 1.295 excl btw

Wat leer je met HBM & Reflact© Young?

De opleiding HBM & Reflact© Young is voor iedere coach of consultant die werkt met jongeren tussen 16 en 23 jaar. Tijdens deze opleiding ligt de nadruk vooral op adviseren en begeleiden van deze jongeren, en minder op coachen. Heb je de basisopleiding HBM & Reflact© succesvol afgerond, dan kun je daarna HBM & Reflact© Young volgen. Je leert tijdens de opleiding onder andere het volgende:

 • Je leert werken met de Reflact©-Young-meting en hoe de jongeren de concrete vertaalslag naar de praktijk kan maken.
 • Wat het verschil is tussen werken met jongeren en met volwassenen.
 • Welke rol je hebt als coach en adviseur en wanneer je kiest voor welke rol.
 • Je leert werken met de Circle of Change vanuit het perspectief van de jongere.
 • Hoe je de juiste vragen stelt waardoor de jongere het verschil ervaart tussen natuurlijke en aangeleerde competenties.
 • Welke gesprekstechnieken je helpen om een écht goed gesprek te voeren met jongeren.
 • Met de verbinding naar je eigen jongeren-levensfase wordt je een nog schonere spiegel in je rol van HBM Young-begeleider.

Hoe zet je HBM & Reflact© Young in?

HBM & Reflact© Young zet je in om op meerdere gebieden bij te dragen aan de ontwikkeling van jongeren. Een paar voorbeelden daarvan zijn:

 • Voortgangsgesprekken: waar kunnen jongeren in doorgroeien en hoe kun je ze daarbij begeleiden.
 • Studiekeuze begeleiding: al is Reflact© geen studiekeuzetest, het laat wél zien welke richting van nature een jongere past. Met deze handvatten kunnen ze kiezen voor wat ze daadwerkelijk gelukkig maakt. Dit voorkomt het vroegtijdig stoppen met een opleiding.
 • Talent projectgroepen: je kunt een optimaal leerklimaat creëren door projectgroepen te starten waarbij jongeren met verschillende talenten elkaar versterken.

Na de opleiding

Heb je de opleiding HBM & Reflact© Young succesvol afgerond, dan ben je als HBM Young-begeleider getraind om de kennis van HBM en Reflact© gericht in te zetten bij het beantwoorden van de levensvragen van jongeren.

mail mij de brochure

“Met het inzicht in mezelf, begrijp ik veel beter waarom het één wel lukt en het ander niet. Dit geeft acceptatie, rust en ruimte om mezelf verder te ontwikkelen.”

HBM & Reflact© Young.

Laat jongeren hun natuurlijke talenten ontdekken met HBM & Reflact© Young.

Meld je aan voor de opleiding