Ontdek je groei- en ontwikkelmogelijkheden met

De Reflact©-tool

Waarom doe je eigenlijk wat je doet? En waarom reageer je of handel je zoals je doet? Hoe je bent, doet en reageert komt vaker voort uit een onbewuste dan een bewuste manier van doen. Hetzelfde geldt voor je talenten en competenties. Sommigen passen bij wie je bent en hoe je handelt, die heb je van nature. En er zijn andere competenties die voelen als je tweede natuur en toch minder goed bij je passen. In je dagelijks werk functioneren ze, hebben ze je veel gegeven, maar uiteindelijk geven ze geen energie en kunnen ze zelfs energie kosten. Als manager, consultant of coach herken je vast dat het doen en laten van mensen niet altijd helpend is voor hoe ze zijn. En dat het in de weg kan gaan van staan van hun geluk, succes, gezondheid en daarmee hun duurzame inzetbaarheid. Hoe kun je ervoor zorgen dat ze persoonlijk leiderschap durven tonen en duurzamer gelukkig en succesvoller worden? Voor jouw organisatie, maar in de eerste plaats voor zichzelf.

Wat doet Reflact©?

De Reflact© creëert inzicht in talenten en competenties die van nature bij mensen passen, zorgt ervoor dat ze weten waarom ze doen wat ze doen, en wat daar eventueel aan ten grondslag ligt. Dat geeft ruimte om bewuste keuzes te maken voor dat wat van nature bij ze past. Ook op momenten dat er druk ontstaat. Reflact© van HBM is een slimme, unieke en innovatieve methode die een persoonlijke analyse maakt van waar natuurlijke talenten en competenties liggen. Daarmee ga je meer vanuit je kracht leven en werken. Reflact© kijkt naar elk aspect van wie je bent en wat je doet.

“Reflact© was een echte eye-opener. Ongelofelijk hoe ik mezelf herkende en belangrijker nog: de ontdekking van nieuwe dingen over mezelf. En dat met zo’n snelle meting!”

Hoe werkt de Reflact©?

De Reflact© methodiek bestaat uit 2 onderdelen:

  • De meting zelf: in 12-15 minuten doe je online de meting.
  • Het terugkoppelingsgesprek met een HBM trainer/coach, je manager of leidinggevende die Reflact© geaccrediteerd is: in dit gesprek krijg je een uitleg van de uitkomst van de Reflact©-tool.

Tijdens de Reflact© maak je eerst op gevoel en beleving een keuze uit een aantal beelden. De keuze zal voor iedereen anders zijn door de persoonlijke associaties die je maakt. In de tweede stap van de meting kies je welke competenties wel of niet bij je passen. Na afronding van de meting wordt een rapportage gevormd. Iemand die opgeleid is om met Reflact© te werken zal de rapportage als basis gebruiken voor een uitgebreid terugkoppelingsgesprek. Dit gesprek en de rapportage laten onder andere zien hoe jouw talenten en competenties geluk- en succesfactoren kunnen zijn. Zo word je je bewust van hoe je deze kunt gebruiken en zullen geluk en succes elkaar aanvullen, versterken en het beste in je naar boven brengen.

Voor wie is Reflact©?

De Reflact© methodiek kan zowel op individueel, team als op organisatieniveau worden toegepast. Naast Reflact© Individueel en Reflact© Team biedt HBM ook Reflact© Young en Reflact© Burn-out.

Waar leer ik werken met de Reflact©

Om te werken met de meting volg je de opleiding HBM & Reflact© Basis bij myHBMcenter. Rond je deze af, dan ben je in staat om individuele profielen te interpreteren en terug te koppelen. Na het succesvol afronden ontvang je een certificaat. myHBMcenter is de enige organisatie waar je zelf opgeleid kunt worden om met de Reflact©-tool te werken.

Contact opnemen

Werken met Reflact©

Wil je zelf met de Reflact© methodiek werken? Volg onze opleidingen om geaccrediteerd (ACTor) te worden.

Reflact© opleidingen >