Onze filosofie

Van ‘Resource’ naar ‘Being’

‘There’s more than meets the eye’; dat is precies waar het bij HBM, Human Being Management, om gaat. In organisaties en bedrijven wordt er vaak naar iemands waarneembare gedrag en vaardigheden gekeken. Maar wat beweegt iemand echt? Welk gedrag is bewust, of juist niet? Wat zijn natuurlijk talenten of juist valkuilen? Bij HBM laten we mensen zien wat hun talenten geluks- én succesfactoren zijn. Wij helpen mensen ontdekken waar ze van nature echt mee in hun kracht staan. Dit bewustzijn stimuleert ze om hun beslisruimte en verantwoordelijkheid te nemen. Zo worden mensen duurzaam succesvol voor een organisatie, maar in eerste instantie voor zichzelf. HBM. Revealing your nature.

Human Resources gaat alleen uit van cultuur en structuur. Human Being Management onderscheidt zich door eerst te kijken naar de natuur. Zowel de natuur van een organisatie als van de individuen in een organisatie. Geen zicht hebben op de natuur is vaak de oorzaak waarom het niet lukt om gewenste veranderingen in een cultuur door te voeren. Juist daarom is het inbrengen van de natuur van groot belang.

HBM onderzoekt samen met individuen, teams en organisaties naast de al bekende lagen van structuur (regels en processen) en cultuur (gedrag, kennis, vaardigheden) juist óók de laag van iemands natuur (onbewuste drijfveren). Het zicht krijgen op de natuur en het daarbij horende verborgen potentieel biedt mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

HBM onderzoekt samen met individuen, teams en organisaties naast de al bekende lagen van structuur (regels en processen) en cultuur (gedrag, kennis, vaardigheden) óók de laag van iemands natuur (onbewuste drijfveren).

Natuur voor cultuur en structuur

https://myhbmcenter.com/wp-content/uploads/2022/12/HRM-HBM.png

Wil je als organisatie veranderen, dan is het belangrijk dat je eerst naar de natuur van de organisatie kijkt en die van de mensen. Duurzaam veranderen moet van binnenuit komen en niet worden opgelegd. HBM kijkt naar de natuur van de mensen van een organisatie.

Bewust worden van het onbewuste

Ieder mens heeft patronen en belemmeringen die op het eerste oog misschien niet zichtbaar zijn, maar die wel verklaren waarom iemand doet zoals hij doet. HBM geeft met Reflact© inzicht in deze onbewuste drijfveren.

Probeer je een organisatie te veranderen door alleen de structuur en de cultuur aan te passen, dan blijft onder de oppervlakte de natuur onveranderd. Het kan dan gebeuren dat mensen in een organisatie na een intensief verandertraject al snel terugvallen in oude gewoonten. Oog krijgen voor die natuur is dus belangrijk als je een organisatie duurzaam wilt veranderen, waarbij de medewerkers doen waar ze onbewust van nature goed in zijn.

Aandacht voor de gehele mens

Bij veel organisaties verandert de structuur steeds meer in een platte structuur waarbij de verschillen tussen managers en medewerkers meer en meer vervagen. Mensgerichte processen worden daardoor steeds belangrijker. Het zien van iemands natuurlijke talenten vormt voor HBM de basis. Een medewerker kan pas echt een waardevolle bijdrage leveren als zowel hij-of zijzelf als de organisatie weet wat echt bij diegene past.

Oog krijgen voor de natuur van mensen en organisaties en de reis voor eenieder naar zichzelf: dat is de basis van de filosofie van HBM. Wij zien de mens niet als hulpbron maar hebben oog voor de gehele mens. HBM onderscheidt zich daarmee van de normale HRM kaders en zorgt voor een andere manier van denken en kijken.

Vragen over Human Being Management?

Maak gebruik van het formulier of neem contact op via telefoonnummer:
+31(0)85 0803 709

naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact