Door zicht te krijgen op de onderliggende dynamiek in een systeem laat je zien dat ruimte en meer balans kan ontstaan vanuit mildheid.

HBM Systemisch Coachen

Voor het coachen en begeleiden van mensen is het krijgen van meer zicht op de onderstroom van wezenlijk belang. De opleiding Systemisch Coachen biedt je meer mogelijkheden om je cliënt te helpen aan nieuw perspectief en ruimte voor inzicht en groei doordat je leert werken in het bestaande systeem van de cliënt en je de mogelijkheid krijgt blokkades en verstrikkingen in beweging te brengen. Dit geeft je cliënten de inzichten en handvatten om onderliggende thema's te (h)erkennen en duurzame veranderingen aan te brengen.

  • Locatie Heidestein 7, 3971 ND Driebergen-Rijsenburg
  • Investering € 1.695 excl btw

Wat leer je met HBM Systemisch Coachen?

Als HBM-professional ben je opgeleid in hoe je je coachee of cliënt een goede terugkoppeling van Reflact© geeft. En al was je terugkoppeling goed, toch kan het zijn dat je cliënt er daarmee nog niet is. Er is mogelijk nog niet voldoende inzicht in de patronen in het systeem om hiermee aan de slag te gaan, en duurzaam te veranderen. De opleiding HBM Systemisch Coachen draait om systemisch waarnemen, voelen en denken.

Tijdens de vierdaagse opleiding HBM Systemisch Coachen leer je hoe je gemakkelijker toegang krijgt tot het systeem van je cliënt, zodat je nog beter duurzame veranderingen kan ontdekken. Je werkt tijdens de opleiding met casussen van jezelf en van de andere deelnemers, en legt hierbij de koppeling met de Reflact©-profielen. Je leert tijdens de opleiding onder andere:

  • Wat is jouw innerlijke houding als coach.
  • Hoe kun je zonder oordeel waarnemen en handelen.
  • Je leert welke theorieën er gelden.
  • Hoe stel je de juiste essentiële vragen.
  • Je leert werken met interventievormen.
  • Hoe worden patronen zichtbaar bij je cliënt en ontstaat inzicht.
  • Je leert op welke manier je hiermee werkt vanuit Reflact©.

 

“De opleiding Systemisch Coachen geeft handvatten om de cliënt nóg verder te helpen en leert werken met de (onder)stromen vanuit iemands gezin of systeem van herkomst.

Bekwaam je verder in de mogelijkheden van systemisch waarnemen, denken en voelen. Volg de opleiding HBM Systemisch Coachen.