leer werken met een unieke tool die diep inzicht geeft in (on)bewuste talenten en ontwikkelpotentie

HBM Reflact© individueel

'Een echte eye-opener', zo noemen de meeste mensen die 'm doen de Reflact©. Werken met de Reflact© helpt jou als manager, coach of consultant om je cliënt zicht te geven op wat hun leven bepaalt, beperkt en bekrachtigt. Wil je leren over natuurlijke kracht, prestatiekracht, natuurlijk potentieel en prestatieluwte, hoe je dat naar boven haalt en hoe je daarmee mensen gelukkiger en de organisatie succesvoller maakt? Dan is de Basisopleiding HBM & Reflact© dé basisopleiding voor jou.

 • Docenten Marien Colijn & Ruud van den Nieuwenhof
 • Locatie Heidestein 7, Driebergen-Rijsenburg
 • Investering €2.495

Tijdens deze Reflact©-opleiding leer je…

… werken met een unieke tool die diep inzicht geeft in (on)bewuste talenten en ontwikkelpotentie. Nog concreter:

 • werken met een uniek concept gebaseerd op het bewuste én het onbewuste deel — door die diepere laag in de mens als basis voor verandering te nemen, komen talenten tot bloei, snapt je cliënt waardoor je kan terugvallen in oud gedrag en bereik je duurzaam resultaat
 • werken vanuit de natuur van de mens om gewenste verandering voor elkaar te krijgen
 • inzicht te geven in de onbewuste aansturing van gedrag
 • werken met de Circle of Change: het HBM-model dat we ontwikkelden om gefaseerd het proces van veranderen te doorlopen, zodat het leidt tot continue groei
 • zicht krijgen op de relatie tussen het gedrag van je cliënt en de aansturing — en wat daaraan ten grondslag ligt, zoals ‘handel je omdat je daarmee iets bereikt of omdat je iets uit de weg gaat, is dat vanuit vertrouwen of vanuit angst?’
 • vragen stellen op zo’n manier dat je verdieping krijgt met degene die tegenover je zit

De Reflact©-opleiding waarin je leert werken met de Reflact©

Wil jij — manager, coach of consultant — je onderscheiden en werken aan een omgeving die écht mensgericht is? Een omgeving die organisaties succesvoller en mensen gelukkiger maakt? Met onze unieke tool krijg je inzicht in de onbewuste aansturing van de mens.

Je leert je mensen bewust te maken van wat onbewust gebeurt — want juist die onbewuste drijfveren zijn patronen en belemmeringen die verklaren waarom we doen wat we doen. Maak je die zichtbaar, dan help je je mensen aan zelfreflectie te doen, betere keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Met meer geluk en een succesvolle organisatie als resultaat.

Na deze opleiding…

Rond je de Reflact©-coach-opleiding af, dan lukt het je zelfstandig te werken met de ACT©-meting. Samen met je cliënten werk je aan een meer mensgerichte werk- en leefomgeving en zet je een duurzame ontwikkeling in gang. Verantwoordelijkheid heeft een nieuwe betekenis voor jou. Je sluit de opleiding af met een examen en bij een succesvol resultaat, ga je naar huis met een certificaat — je bent dan geaccrediteerd ACTor.

De accreditatie is 1 jaar geldig. Gedurende dat jaar volg je supervisies waar je samen met andere ACToren onder begeleiding van een supervisor je kennis actueel houdt. Deze supervisies zijn onderdeel van het Membership van myHBMcenter.

De jaarlijkse kosten voor het lidmaatschap bedragen vanaf 2022 € 425,- excl. BTW.

Meld je nu aan voor de basisopleiding HBM & Reflact© waar je leert werken met de ACT©-meting — en maak je mensen gelukkiger en je organisatie(s) succesvoller.

Leer in deze Reflact©-opleiding in 5 dagen een unieke tool waarmee je iemands persoonlijkheid analyseert

De basisopleiding HBM & Reflact© brengt je de ultieme win-win-situatie. Het succes van organisaties gaat hand in hand met het geluk van de mensen die er werken. En jij hebt daar als manager, coach of consultant invloed op. Je maakt in deze Reflact©-coach-opleiding kennis met onze filosofie: de mens zien als ‘being’ in plaats van ‘resource’ — van zwart-wit naar full-color. En om dat te kunnen, leer je werken met de Reflact©.

Uitleg over de Reflact©-meting die centraal staat in deze opleiding

De Reflact© in een notendop: een analyse van iemands persoonlijkheid. Reflact© is een unieke, online meetmethode die oog heeft voor de héle mens. Deze slimme meting geeft op heldere, gedetailleerde wijze in maar 12 minuten(!) antwoord op belangrijke vragen. Nadat je cliënt de meting doet, maakt de tool automatisch een uitgebreid rapport. Daarin staat onmisbare informatie voor je cliënt, zoals:

 • welke kwaliteiten bezit je van nature en welke niet?
 • benut je al je kwaliteiten in je huidige functie of past iets anders beter?
 • op welke manier neem je beslissingen?
 • hoe reageer je onder druk?
 • waarom reageer je zo?

Met die antwoorden is het mogelijk om je cliënt inzicht te geven in wat hun leven bepaalt, beperkt en bekrachtigd, zodat je gewenste veranderingen op een duurzame manier in gang kan zetten.

Ga ook jij leren de mens echt te zien en ieders unieke toegevoegde waarde bloot te leggen?

Wil je meer leren over natuurlijke kracht, prestatiekracht, natuurlijk potentieel en prestatieluwte, hoe je dat naar boven haalt en daarmee je mensen gelukkiger en de organisatie succesvoller maakt? Dan is HBM & Reflact© dé basisopleiding voor jou.

Meld je aan voor de opleiding

Vervolgopleidingen

Bekijk alle opleidingen

De basisopleiding HBM & Reflact© is ook echt de basis: de opleiding waarmee je begint. Wil je je — net als 66% van de deelnemers — meer verdiepen en verbreden in mensen gelukkiger en organisaties succesvoller maken, dan doe je dat met: