Schaarste op de arbeidsmarkt? Ga voor diversiteit

Kirsten de Roo helpt MKB bedrijven verder groeien door het vinden van de mensen die écht bij de organisatie passen. Kirsten heeft jarenlange ervaring met (interim) recruitment en miste verdieping.

Zij hecht meer waarde aan de persoonlijkheid van iemand en zijn of haar ‘drive’ dan aan alleen een C.V. Door haar nieuwsgierigheid naar waar het gedrag van iemand vandaan komt, de (verborgen) talenten van mensen én hoe mkb’ers kunnen groeien met de juiste mensen heeft ze de focus gevonden voor haar bedrijf: Pulse recruitment. Dit doet ze samen met Koen Nelissen en Janou Brouns.

Missie

Haar missie is heel duidelijk: “Ik wil impact maken. Waarde toevoegen. Zowel zakelijk als mensgericht. Zakelijke en persoonlijke groei gaan hand in hand wat mij betreft. Die impact maak ik nu bij mkb’ers die willen groeien. Die toe zijn aan de volgende groeifase, maar het zo lastig vinden om die juiste mensen te vinden die vanuit hun talent bijdragen aan de beoogde groei.”

De juiste selectie- en onboarding strategie

De schaarste op de arbeidsmarkt neemt toe. Werven op basis van een C.V is niet meer voldoende om kandidaten te vinden. Kirsten helpt de ondernemer met een selectie- en onboardingstrategie. Wat is hun ambitie en welke mensen zijn daarvoor nodig? Ze zegt: “Vaak zie je dat dezelfde soort mensen worden aangenomen die er al werken en is het niet duidelijk welke competenties er écht nodig zijn om het doel te behalen.”

Breder kijken

Als mens- en doelgericht persoon wil Kirsten graag breder kijken naar de mens en ook achterhalen welke competenties er nodig zijn binnen het bedrijf om de ambitie en groeidoelstelling waar te maken. Deze verdieping heeft ze gevonden in de HBM filosofie met de ACT®-meting. De meting die verder kijkt dan alleen kennis en ervaring: “Mensen zijn zoveel meer en hebben (verborgen) talenten, waarden en normen. Tevens hebben de cultuur en structuur van een bedrijf effect op het functioneren”. Met die reden start zij altijd met het begeleiden naar de juiste selectiestrategie. “We bepalen welke mensen je nodig hebt en inventariseren welk menselijk kapitaal je al in huis hebt. Ga voor diversiteit i.p.v. allemaal dezelfde type mensen”, vult ze aan. “En durf te investeren in de juiste tools om de juiste mensen te selecteren”.

 

“Vaak zie je dat dezelfde soort mensen worden aangenomen die er al werken, terwijl het niet duidelijk is welke competenties er écht nodig zijn om het doel te behalen.”

Bewustwording

De bewustwording van diversiteit en ook de behoeften kennen van de nieuwe generatie en marktontwikkelingen vindt ze erg belangrijk. “Stap voor stap neem ik de directie/managers hierin mee en ook bij hen neem ik de ACT©-meting af. ‘Pulse’ staat voor beweging:  “Door verder te kijken dan de voorkant en persoonlijke en zakelijke ambities samen te brengen, realiseren we beweging aan beide kanten.“ Pulse recruitment gaat duidelijk verder dan het traditionele recruitment en dat op een positief kritische en vooral persoonlijke manier.

Wil je ook met een nieuwe blik naar talent kijken? Lees dan verder over de ACT©-meting.

meer over de ACT©-meting