Het was heel duidelijk waar mijn energielek zat.

Edmée Verstraelen is opgegroeid binnen een bedrijf waar ze alle mogelijkheden om te groeien heeft aangepakt, van HR Business Partner naar Senior HR Manager. Door haar omgeving veel gestimuleerd en gecomplimenteerd en toch voelde het niet meer goed.

Edmée maakte mooie stappen, maar liep steeds meer van zichzelf weg. Dat leidde helaas tot uitval en zorgde voor de start van haar bewustzijnsproces. Nu is ze ondernemer en “gaat alles weer vanzelf”. Ze straalt weer en je voelt haar energie!

Ik was niet gek

Via myHBM Health & Talent heeft Edmée de ACT©-meting gedaan. Daar was ze direct van onder de indruk. “Ik was niet gek” zegt ze lachend. “Wat ik voelde wat niet goed ging dat klopte ook. Het was heel duidelijk waar mijn energielek zat. En tevens ben ik mij nu veel meer bewust van wat mij wel energie geeft. Je kunt dus ergens goed in zijn, maar dat betekent niet altijd dat het ook van nature bij je past.”

 “Je kunt dus ergens goed in zijn, maar dat betekent niet altijd dat het ook van nature bij je past.”

Diepgang

Vorig jaar heeft ze samen met psycholoog, en tevens HBM Professional, Daniëlle Klerken (rechts op de foto) de stap genomen naar het ondernemerschap onder de naam ‘Amplitia’. Amplitie is afkomstig van het Latijnse woord ‘amplio’ dat versterken, vergroten en vermeerderen betekent. Het doel van amplitie is het psychisch welbevinden van medewerkers te bevorderen. “Dat doen we door mensen in hun kracht te laten functioneren. En daarbij maak ik nu zelf ook gebruik van de ACT©-meting. Dat was direct duidelijk. Die informatie wil ik graag brengen. De meeste metingen laten het topje van de ijsberg zien

De ACT©-meting zorgt voor veel meer diepgang. Human Being Management heeft eigenlijk altijd al in mij geleefd. Ik ben leergierig en gedreven en heb vooral moeten leren om te luisteren naar mijn gevoel en mij kwetsbaar op te stellen. Daarvoor ben ik diep gegaan.”

Talenten lenen

Ze heeft nu haar eigen rol gecreëerd en doet waar ze goed in is én energie van krijgt. Ze werkt samen met anderen die haar aanvullen. “We maken optimaal gebruik van elkaars kennis en leren van elkaar.

Continu stellen we elkaar de vraag wat we nodig hebben en of we dat zelf kunnen of dat we daar anderen voor nodig hebben. Met Amplitia willen we graag ontzorgen dus wanneer we het zelf niet in huis hebben dan verwijzen we door. Wij vinden het belangrijk dat alle partijen er gelukkig van worden.”

Dienend leiderschap

Met hun missie: minder (mentaal) verzuim en minder verloop binnen bedrijven, zetten Edmée en Daniëlle in alles wat ze doen de mens centraal. ”Dat gaat lukken door de optimale benutting van individuele kwaliteiten. En dienend leiderschap. Dat is actueler dan ooit.

Het thuiswerken gaat zeker blijven (als dat er nog niet was) en dan heb je het vertrouwen nodig dat jouw medewerker uit zichzelf het allerbeste wil.”

Edmeé Verstraelen, onderneemster bij Amplitia

Leren werken met ACT©-meting?

Wil je ook leren werken met de meting die energielekkages in kaart brengt en ontwikkelpotentieel inzichtelijk maakt dat past bij hoe een persoon ten diepste écht is? Bekijk hier de opleiding HBM & ACT© Basis.