Een regen aan kwartjes

Bregje Ramakers is bedrijfsmaatschappelijk werker bij Human Capital Care. Human Capital Care draagt bij aan vitaal werkend Nederland, door op de verschillende thema’s van vitaliteit organisaties en medewerkers in beweging te zetten. Zij onderzoekt, adviseert en faciliteert haar klanten op deze thema’s en werkt samen met haar klanten om de vitaliteit van de organisatie en haar medewerkers te vergroten. Bregje is geaccrediteerd voor de ACT©-meting en wij vroegen naar haar persoonlijke inzichten en de ervaring in de trajecten met medewerkers.

Hoe zet je de ACT©-meting in?
‘Het is voor mij vaak een belangrijke start van de gesprekken met de medewerker. De inzichten die ik uit de meting haal geven direct duidelijkheid. De zere plek kun je wel zeggen. Daarnaast versnelt het ook het traject, omdat ik sneller in beeld heb waar mogelijk het ‘probleem’ vandaan komt, en ook zie ik wat de medewerker al in zich heeft om met de situatie om te kunnen gaan.

Zo kun je de meting inzetten om te voorkomen dat iemand uitvalt. Dat vind ik belangrijk, want eenmaal in een burn-out gaat er toch weer een hele tijd overheen voordat men weer echt met plezier naar het werk gaat.’

“De inzichten die ik uit de meting haal geven direct duidelijkheid. De zere plek kun je wel zeggen. Daarnaast versnelt het ook het traject, omdat ik sneller in beeld heb waar mogelijk het ‘probleem’ vandaan komt, en ook zie ik wat de medewerker al in zich heeft om met de situatie om te kunnen gaan.”