Ontdek je groei- en ontwikkelmogelijkheden met Reflact©

HBM & Reflact© Basis

Waarom doe je eigenlijk wat je doet? En waarom reageer je of handel je zoals je doet? Hoe je van nature bent, doet en reageert komt vaker voort uit een onbewuste dan een bewuste manier van doen. Als manager, consultant of coach herken je vast dat het doen en laten van je mensen niet altijd helpend voor ze is. Reflact© helpt je om inzicht te geven in wat iemands leven bepaalt, beperkt en versterkt. Met HBM & Reflact© Basis leer je hoe je mensen het beste in zichzelf naar boven kunt laten halen en hoe hun talenten geluks- en succesfactoren kunnen worden?

 • Locatie Heidestein 7, Driebergen-Rijsenburg
 • Investering € 2.495 excl btw

De opleiding HBM & Reflact© Basis

In vier dagen leer je werken met de unieke Reflact© tool. Dat houdt in:

 • Je leert hoe je met Reflact© het bewuste én het onbewuste gedrag van iemand inzichtelijk maakt. Bewustwording helpt iemand zijn of haar talenten te ontwikkelen en terugvallen in oud gedrag te voorkomen. Dit levert een duurzame verandering op waardoor groei en ontwikkeling mogelijk is.
 • De natuur van ieder mens is de basis om gewenste verandering duurzaam voor elkaar te krijgen.
 • Reflact© geeft inzicht in de onbewuste aansturing van iemands gedrag.
 • Je leert werken met de Circle of Change: het HBM-model dat we ontwikkelden om gefaseerd het proces van veranderen te doorlopen, zodat het leidt tot continue groei.
 • Met Reflact© krijg je zicht op de grondslag van iemands gedrag. Handel je bijvoorbeeld omdat je daarmee iets bereikt of omdat je iets uit de weg gaat? En is dat vanuit vertrouwen of vanuit angst?
 • Je leert hoe je op een verdiepende manier van vragen kunt stellen aan je coachee.

Na de opleiding

Na het afronden van de Reflact©-basis-opleiding kun je zelfstandig werken met de Reflact©. Samen met je cliënten werk je aan een meer mensgerichte werk- en leefomgeving en zet je een duurzame ontwikkeling in gang. Je sluit de opleiding af met een examen. Ben je geslaagd voor de basisopleiding? Je bent dan officieel ACTor en krijgt een certificaat en toegang tot onze community die bestaat uit meer dan 400 professionals. Je kunt hierna ook de andere HBM-opleidingen gaan volgen.

De accreditatie is 1 jaar geldig. Om je kennis actueel te houden volg je jaarlijks, samen met andere ACToren supervisies en workshops. Deze zijn onderdeel van het Membership van myHBMcenter. De jaarlijkse kosten voor het lidmaatschap bedragen vanaf 2022 € 425,- excl. BTW.

Mail mij de brochure

 

“De Reflact© zet al je ideeën over lange vragenlijsten en doorzichtige (beïnvloedbare) tests opzij. Dit is compleet anders. En het werkt.”

Reflact© voor duurzame groei en ontwikkeling

Het creëren van inzicht in competenties en talenten, en het doorbreken van niet-helpende gedragseigenschappen voorkomt dat mensen onder druk komen te staan. De ACT© methodiek van HBM is een slimme, unieke en innovatieve methode die een gedetailleerde analyse kan maken van waar natuurlijke talenten en competenties wel, maar vooral ook niet liggen. Reflact© kijkt naar elk aspect van wie je bent en wat je doet. De ACT©-meting wordt online gedaan en duurt 12 minuten. Nadat je cliënt de meting heeft gedaan, maakt de tool automatisch een uitgebreid rapport met daarin:

 • Welke kwaliteiten bezit je van nature en welke niet?
 • Benut je al je kwaliteiten in je huidige functie of past iets anders beter?
 • Hoe neem je beslissingen?
 • Hoe reageer je onder druk?
 • En waarom reageer je zo?

Met de antwoorden op deze vragen is het mogelijk om je cliënt inzicht te geven in wat hun leven bepaalt, beperkt en bekrachtigt, zodat je gewenste veranderingen op een duurzame manier in gang kan zetten.

Ga ook jij leren de mens echt te zien en ieders unieke toegevoegde waarde bloot te leggen?

Wil je meer leren over natuurlijke kracht, prestatiekracht, natuurlijk potentieel en prestatieluwte, hoe je dat naar boven haalt en daarmee je mensen gelukkiger en de organisatie succesvoller maakt? Dan is HBM & Reflact© dé basisopleiding voor jou.

Meld je aan voor de opleiding